Hamileliğin 3. ayında ölçülü ve denetim altında olması koşuluyla egzersizlerinize devam etmelisiniz. Egzersizden önce, egzersiz sırasında ve sonrasında bol sıvı almaya özen gösterin.Rahatsızlık veren, nabzınızı dakikada 150’nin üzerine çıkaran, sırtüstü uzanmanızı gerektiren ya da vücut ısınızı çok artıran her türlü aktiviteden uzan durun.
- Kalbe yararlı ve besleyici gıdalar tüketmeye, bol sıvı almaya, yeteri kadar dinlenmeye ve ihtiyaç duyduğunuzda idrara çıkmaya devam edin.
- Rafine şeker miktarını azaltın ve daha fazla bakliyat ve bezelye gibi tohumlu sebzeler yiyin.
- Kan hacminizdeki artışı ve kırmızı kan hücrelerinin gelişimini desteklemek için yeteri kadar demir, C vitamini, bakır ,kobalt, kalsiyum, folik asit, klorid ve B6, B12, C, E ve K vitaminleri kemik ve kıkırdak oluşumu için fosfor, magnezyum, florid, manganez ve çinko alın.
- Bu dönemde kilo almanız çok normal ancak gereğinden fazla kilo almayı kimse istemez. Bunun için kullanabileceğinizden daha fazla kalori almamaya dikkat edin.
- Bu dönemde kilo alacağınız için gardırobunuzdaki kıyafetler değişmeye başlayacak, şıklığınızı düşündüğünüz gibi sağlığınızı da düşünün ve sizi sıkmayan rahat giysiler seçin.
- Bu dönemde güneşle olan ilişkinizi de düzenlemeniz gerekebilir. Cildinizdeki pigmentasyon değişikliklerinin güneşe çıktığınızda artacaktır. Günlük güneş koruyucusu kullanmanızda fayda var. Giysilerinizi seçerken güneşten koruma özelliğine de dikkat edebilirsiniz ve mümkün olduğu kadar gölgede durmanızı öneririz.
- Cildinize her zamankinden de iyi davranmanız gerekebilir, cildinizi nemli tutmanızı öneririz. Çatlak oluşma olasılığını en aza indirmenin yolu ise yavaş kilo almaktır.
- Bu dönemde kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz ve baş dönmeleriniz olabilir, bunun için olabildiğince yavaş hareket etmekte fayda var, bu durumlardan kaçınmak için özellikle yatar durumdayken yavaş pozisyon değiştirmenizi öneririm.
- Çok sıcak banyolardan,sıcak suyla doldurulmuş küvetlerden ve spa’lardan vazgeçmenizi öneririz.
- Bu dönemin belki de en keyifli kısmı her an bebeğinizin hareketlerini hissedebilecek olmanızdır.
- Eğer vajinal salgılarda değişiklik varsa ya da idrara çıkarken acı duyuyorsanız doktorunuzla temasa geçin.
- Doktorunuzun onayı olmadan(baş ağrısı bile)hiçbir ilaç almayın.