Deri Altı Çubuk Nedir? Hamileliği Engellemek için İmplant Kullanımı

Deri Altı Çubuk Nedir? Hamileliği Engellemek için İmplant Kullanımı

Deri altı çubukları nelerdir? Kadın kondomu ve deri altı implantlar hakkında detaylı bilgi almanız için oluşturulmuş yazıdır. Bu yazımızda hamilelikten ve gebelikten nasıl korunacağınız hakkında bilgiler verilmesi amaçlanmış, deri altı implantlar ve kadın diyaframı gibi konular hakkında bilgi edinebilirsiniz. Deri altı çubuklar; Bu çubuklar 3 yıl gebelikten korur. 4 cm uzunluğunda, 0.2 cm çapındadır. Yerleştirilmesi oldukça kolay, bu konuda eğitim almış bir doktor veya hemşire tarafından yerleştirilir. Özel bir teknikle sol kolun üst kısmına çok kısa bir sürede yerleştirilir ve hemen etkisini göstermeye başlar.

 

Sadece 3 yılda 1 kez kullanılır. Koruyuculuğu yüksek ve oldukça pratik bir yöntemdir. Ayrıca sürekli takip gerektiren yöntemlere göre deri altı implantlarını kullanmanız büyük kolaylık sağlayacaktır.

Takılı olduğu sürece cinsel birleşmede sakınca yoktur. Çıkarıldığı takdirde gebe kalma riski 3 ay içinde gerçekleşmeye başlar. Anne sütüne olumsuz etkisi yoktur. Eğer östrojen içeren hap ve iğneleri kullanamıyorsanız bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Emziren kadınlar doğumun 6. haftasından sonra kullanabilir. Sigara içiyor olmanız da deri altı implantlarını kullanmanıza engel değildir.

Meme kanseriyseniz, nedenini bilmediğiniz bir kanamanız varsa ve karaciğer hastalığınız bulunuyorsa bu yöntemi kullanmamanız gerekiyor.

Kadın Diyaframı Nasıl Kullanılır?

Rahmin ağzını örtmeye yarayan bu araç kauçuk yapılıdır. Doğru kullanılırsa %94 koruyuculuk sağlar. Takımı konusunda eğitim alıp kendiniz uygulayabilirsiniz. Araç cinsel ilişkiye girmeden hemen önce takılır ve ilişki bitiminde çıkartılır. İlişkiye girmeden 6 saat öncesinde de takabilirsiniz. İlişki bittikten sonra ise diyaframı en çok 24 saat içinde rahim ağzından çıkarmanız gerekir. Aynı diyaframı 2 sene boyunca kullanabilirsiniz.

Cinsel hastalıklardan kısmen korur. Emziren kadınlar da kullanabilir.

Rahminizde şekil bozukluğu varsa ve idarar torbanız veya rahim ağzınız aşağıya doğru sarkmışsa diyaframı takarken zorlanabilirsiniz. İdrar torbası iltihabı geçiriyorsanız önce bunun tedavisini gerçekleştirmeniz gerekir.

Kadın Kondomunu Takmak Zor mudur?

Kadın kondomları 17 cm uzunluğunda silindir bir kılıftır ve rahim haznesini tümüyle kaplamalıdır. Bu yöntem cinsellikle bulaşan hastalıklardan koruduğundan çok tercih edilir.

Bazı kadınlar takmakta zorluk çekebilirler ancak kadın kendi vücudunu tanıyor ise zorlanmaz ve zamanla deneyim kazanır. Ayrıca her ilişkide farklı kondom kullanılmalıdır. Takımı kolaylaştırmak için vazelim gibi yağlı kremler kullanılmamalıdır. Su bazlı kayganlaştırıcılar tercih edilebilir. Eğer kondomun yırtıldığı hissedilirse hemen değiştirilir ve sızıntı varsa 72 saat içinde sağlık kuruluşuna danışılmalıdır.

Yorum Yap
0 Yorum yapan