Korana Virüsünün Dolara Etkisi

Korana Virüsünün Dolara Etkisi

Koronavirüs dünyayı ve ülkemizi saran, küresel salgın olarak nitelendirilen genel bir salgındır. Salgın sadece sağlık açısından değil ekonomik açıdan da insanları perişan etmiş ve neticesinde büyük zararlar da meydana getirmiştir. Buna göre koronavirüs kapsamında ekonomik dalgalanmalar da söz konusudur. Özellikle döviz noktasında sürekli yükselmelerin yaşanması ve Türk parasının Dolar karşısında değer kaybetmesi virüsün bir etkisidir.

Koronavirüs kapsamında gerçek manada zararlı etkiler meydana gelmektedir. Gelmeye  de devam etmektedir. Genel olarak ele alındığında döviz kurlarının sürekli olarak değişim gösterdiği görülmektedir. Buna bir etki de koronavirüs tarafından meydana gelmiştir. Buna göre virüsü olması daha çok doların yükselişe geçmesine ve neticede diğer para birimlerinin de değer kaybetmesine yol açmıştır.

Virüsün bu kadara etkili olmasından kaynaklı olarak sürekli artan ve bazı dönemlerde azalma gösteren doların giderek artacağı da tahminler arasındadır. Bunun tabi ki virüs dışında da çeşitli etkenleri vardır. Örneğin ülkelerin ekonomik durumları, sürekli olarak meydana gelen gelişmeler ve daha niceleri… Bu kapsamda insanların dolar alıp almama noktasındaki kararsızlıkları da görülmektedir. Ancak en temelde virüsün olumsuz etki yarattığı neticesinde de insanların ekonomik anlamda zorluk çektiği bilinmektedir. Sizler de bu gibi dönemlerde olayları ve gelişmeleri yakından takip ederek kendinize göre analizler çıkarmalısınız.

https://dolar.net/

Yorum Yap
0 Yorum yapan